Jos sensori katoaa, ovatko tiedot lapseni liikkumisesta turvassa?

Kyllä, kaikki tiedot, jotka on luettu sovellukseen, ovat tallessa palvelimella. Voit hankkia uuden sensorin ja liittää sen olemassaolevaan profiiliin. Sinun tulee kuitenkin ensin poistaa kadonnut sensori profiilista, sillä yhdessä profiilissa voi olla liitettynä vain yksi sensori. Sovelluksen tilillä voi kuitenkin olla profiileja kaikille perheenjäsenille :)

Pääset poistamaan sensorin profiilista asetuksista > valitse oikea profiili > Muokkaa > Katkaise yhteys laitteeseen. Pääset liittämään uuden sensorin asetuksista lapsen profiilista > Muokkaa > Yhdistä sensori. Seuraa sovelluksen antamia ohjeita.

Entä jos puhelin tai tabletti, jota käytän tietojen lukemiseen sensorista, katoaa tai lakkaa toimimasta?

Voit nollata sensorin ja liittää sen uuteen päätelaitteeseesi. Lapsen aktiivisuustiedot pysyvät tallessa palvelimella. Sinun pitää vain muistaa käyttäjätunnuksesi ja salasanasi ja käyttää samaa perhetiliä kuin aiemminkin uudella laitteellanne. Nollaat sensorin tiedot näin: 

1. Mene uudella laitteella sovelluksen asetuksista lapsen profiiliin > Muokkaa > Katkaise yhteys laitteeseen.

2. Avaa sensorin patterin kansi kolikolla. Ota patteri pois, käännä se patterilokerossa toisin päin eli plus+ puoli alaspäin. Paina patteria väärinpäin hetken aikaa patterilokerossa oleviin metaliosiin, noin 10-30 sekuntia. Sitten laita patteri oikein päin ja sulje kansi.
3. Mene sovelluksen asetuksista takaisin lapsen profiiliin > M uokkaa. Pääset parittamaan sensorin uudelleen lapsen profiiliin kohdasta > Yhdistä sensori. Seuraa sovelluksen antamia ohjeita.

Tarvitsetko vielä apua? Ota yhteyttä meihin Ota yhteyttä meihin